Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΠΕΙΡΑΜΑ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Παρακάτω παρατίθενται φωτογραφίες από πείραμα με φυσικό ζεόλιθο σε ντομάτες. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε 2 γλάστρες ίδιου μεγέθους με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες χωρίς καμία προσθήκη χημικού.
Το πείραμα ξεκίνησε την 1 ΜΑΙΟΥ 2011
Τα σύμβολα που υπάρχουν στις 2 γλάστρες είναι :
Χ=ΧΩΜΑ
Κ=ΚΟΜΠΟΣΤ ΦΥΤΙΚΟ
Ζ=ΖΕΟΛΙΘΟΣ

Θα παρατηρήσετε ότι ενώ την 1 ΜΑΙΟΥ κατά την φύτευση στις γλάστρες η ντοματιά που είναι στην γλάστρα Χ+Κ δηλαδή χωρίς ζεόλιθο είναι τουλάχιστον διπλάσια σε μέγεθος από αυτή που είναι στην γλάστρα Χ+Κ+Ζ δηλαδή αυτήν με τον ζεόλιθο τα πράγματα αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και η ντοματιά με τον ζεόλιθο φαίνεται πιο υγιής, αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα ανθίζει πιο γρήγορα και πιο πολύ. Παρακολουθήστε παρακάτω τις εικόνες.


ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ  ΟΠΩΣ ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΦΩΤΟ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ (ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΩΠΟ ΧΡΩΜΑ) ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΔΗ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ.  Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΛΑΔΕΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΩ ΤΟΝ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ (ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΛΚΟΥΧΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΟΝΟΣΠΟΡΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ).

                                           ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ  1/5/2011

                                             ΜΕΤΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ  15/5/2011
                                              ΜΕΤΑ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ  29/5/2011
                                             ΜΕΤΑ 6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ  12/6/2011
                                               ΜΕΤΑ 7 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ   19/6/2011
                                             ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ  1/7/2011

                                           ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ  17/7/2011