Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΣΕ ΒΟΘΡΟΥΣ

Ο Φυσικός Ζεόλιθος μπορεί να εφαρμοστεί κάλλιστα στην απόσμηση των βόθρων. Πολλές κατοικίες σε χωριά που δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο και βιολογικό καθαρισμό χρησιμοποιούν ακόμα βόθρους. Τα προβλήματα και κυρίως τους θερινούς μήνες είναι πολλά λόγω των εκλυόμεων οσμών που οφείλονται κυρίως στην αμμωνία, τις μερκαπτάνες και στο υδρόθειο. 
Με την χρήση του Φυσικού ζεόλιθου επιτυγχάνουμε μείωση των εκλυόμενων οσμών διατηρώντας το περιβαλλον μας πιο υγιές.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΛΥΜΑΤΩΝ


Ο Φυσικός Ζεόλιθος εφαρμόζεται σε συστήματα ενεργού ιλύος και προσελκύει σωματίδια και βαρέα μέταλλα. Βελτιώνει σημαντικά την καθίζηση ιλύος, ελαχιστοποιεί τις οσμές. Μειώνει τις απαιτήσεις για χρήση πολυμερών στην αφυδάτωση τις ιλύος και τις απαιτήσεις μεταλλικών αλάτων για την καθίζηση του φωσφόρου.

Τα βακτήρια αναπτύσσονται στην επιφάνεια του ζεόλιθου και ανταγωνίζονται με άλλα βακτήρια για τη διαθέσιμη τροφή. Η λυματολάσπη που προκύπτει αφήνει καθαρό το διαυγές υγρό λόγω της ιδιότητας του ζεόλιθου να έλκει όλες τις βλαβερές ουσίες πάνω του. Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα επεξεργασίας ιλύος αερόβια και αναερόβια, σε κλίνες ξήρανσης, στην πάχυνση ιλύος και στην αφυδάτωση της λυματολάσπης.
Η χρήση του στην κατεργασία αστικών λυμάτων, έδωσε άοσμη και συνεκτική λυματολάσπη η οποία μπορεί να αποτεθεί με ασφάλεια ή να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα σε αγροτικές καλλιέργειες, συμβάλλοντας στη μείωση του προβλήματος του ευτροφισμού, στην προστασία του υπόγειου ύδατος καθώς επίσης στην εξοικονόμηση μέχρι και 50% του ύδατος άρδευσης.

Συνοπτικά οι ιδιότητες του φυσικού ζεόλιθου στους βιολογικούς καθαρισμούς είναι:
  • Απορρόφηση πάνω από 90% στα αμμωνιακά και στα φωσφορικά.
  • Συμβάλλει στην αύξηση του διαλελυμένου οξυγόνου στα λύματα άρα και στην μείωση του οργανικού φορτίου BOD5 και COD πάνω από 90%.
  • Καταστρέφει τα μικρόβια και τους μύκητες.
  • Μείωση της θολερότητας των υγρών αποβλήτων
  • Δίνει λυματολάσπη άοσμη και συνεκτική, φιλική προς τα φυτά, το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
  • Ρυθμίζει το pH του λύματος από αλκαλικό (pH>8) σε ουδέτερο (pH~7,5) και από όξινο (pH<6,5) σε ουδέτερο.
  • Κατακρατεί όλες τις οργανικές και οργανομεταλλικές ενώσεις, αυτό σημαίνει ότι το νερό της εξόδου καθίσταται κατάλληλο για πότισμα.
  • Δεν αποδίδει τα ανεπιθύμητα στοιχεία και ενώσεις στον επιφανειακό και υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.
  • Μειώνει τις δαπάνες κεφαλαίων, αλλά και τις δαπάνες συντήρησης και λειτουργίας.
  • Μειώνει δραστικά το κόστος χρήσης χημικών ουσιών.
  • Βελτιώνει τα χαρακτηριστικά της ιλύος μετατρέποντάς την σε εμπορεύσιμο λίπασμα.
  • Αφυδατώνει την λυματολάσπη, οδηγώντας σε εξοικονόμηση του κόστους διάθεσης.
  • Μειώνει αισθητά τα επίπεδα οσμής παρέχοντας ένα ασφαλέστερο και πιο άνετο περιβάλλον για τον άνθρωπο και την γύρω περιοχή. 
Το Δεκέμβριο του 2010 πραγματοποίησα ένα πείραμα λαμβάνοντας λυματολάσπη από τον Βιολογικό της Έδεσσας. Ανέμιξα την λυματολάσπη με τον φυσικό μου ζεόλιθο και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Το πείραμα έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες (θερμοκρασία κοντά στο μηδέν και με μηδενικό σχεδόν εξοπλισμό). Παρόλα αυτά μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που τράβηξα πως ο φυσικός ζεόλιθος αλλάζει την μορφή της λυματολάσπης μετατρέποντάς την σε άοσμη και συνεκτική.




Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΜΩΝ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ


Ο Φυσικός Ζεόλιθος παρέχει υγιή και οικονομική λύση στην καταπολέμηση των οσμών και τον έλεγχο της υγρασίας σε αχυρώνες, στάβλους, πτηνοτροφικές και  κτηνοτροφικές μονάδες, στην άμμο που χρησιμοποιείται για τις γάτες, στο υπόστρωμα από ροκανίδια σε κουνέλια, χαμστεράκια αλλά και στα κλουβιά πτηνών. Είναι ακίνδυνο, μη διαβρωτικό, μη τοξικό και 100% φυσικό.
  • Μειώνει την μυρωδιά της αμμωνίας στις στρωμνές και δημιουργεί πιο υγιές περιβάλλον.
  • Μειώνει την αμμωνία, το υδρόθειο, το διοξείδιο του άνθρακα και τα άλλα αέρια θερμοκηπίου.
  • Απορροφά το άζωτο και βελτιώνει το λίπασμα.
  • Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα.
  • Μειώνει την μόλυνση των υπογείων υδάτων.
Η αμμωνία, όταν εισπνέεται μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο αναπνευστικό σύστημα τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων. Ακόμη και οι χαμηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν ή επιβαρύνουν τους μηχανισμούς στήριξης αναπνοής. 

Για τις απαραίτητες ποσότητες που απαιτούνται για την κτηνοτροφική ή πτηνοτροφική σας μονάδα επικοινωνήστε μαζί μου.


ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΣΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

Ο φυσικός ζεόλιθος σε μορφή σκόνης χρησιμοποιείται ευρέως στην κτηνοτροφία ως προσθετικό διατροφής στα βοοειδή, στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, στους χοίρους, τα πουλερικά (κρεατοπαραγωγής & παραγωγής αυγών) και τα πρόβατα. Απορροφά επίσης τις μυρωδιές από τα περιττώματα και τις ζωοτροφές σιτηρών, μειώνοντας αισθητά τις οσμές σε κλειστούς χώρους.

Συνοπτικά τα οφέλη από την χρήση του φυσικού ζεόλιθου στην κτηνοτροφία είναι:
  • Βελτίωση της ανάπτυξης του ζώου και αύξηση του σωματικού βάρους.
  • Απορρόφηση της αέριας αμμωνίας οπότε δημιουργείται ένα πιο υγιές περιβάλλον.
  • Προστατεύει από την διείσδυση της αμμωνίας στην κυκλοφορία του αίματος.
  • Μειώνει τις μύγες.
  • Αποτρέπει τους μύκητες και τα παράσιτα να αναπαραχθούν.
  • Προστατεύει το σύνολο του πεπτικού συστήματος του ζώου.
  • Μειώνει την διάρροια, την εντερίτιδα και άλλες γαστρεντερικές παθήσεις.
  • Βοηθά στην καλύτερη πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.
  • Αξιοποιεί καλύτερα το φώσφορο.
  • Βελτιώνει την ανάπτυξη των οστών.
  • Μειώνει την ανάγκη για αντιβιοτικά και φάρμακα. 
Για τις απαραίτητες ποσότητες που απαιτούνται σαν πρόσθετο στην ζωοτροφή επικοινωνήστε μαζί μου.

    Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

    ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΛΕΚΕΔΩΝ

    Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του Φυσικού Ζεόλιθου είναι η μεγάλη απορροφητική του ικανότητα. Δεσμεύει δηλαδή την υγρασία αλλά και τις οσμές σε πολύ μεγάλο βαθμό. Λεκέδες που προέρχονται από φαγητά, από καφέδες αλλά ακόμα και από πετρέλαιο ή λάδια απορροφώνται γρήγορα και αποτελεσματικά. Λεκέδες που δημιουργούνται σε χαλιά, σε δάπεδα, σε ρούχα αλλά ακόμα και προβλήματα από λάδια ή πετρέλαιο μπορούν να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό γρήγορα και αποτελεσματικά.
    Αρκεί να ρίξετε γρήγορα μόλις γίνει ο λεκές (πριν στεγνώσει) φυσικό ζεόλιθο σε σκόνη να καλύψετε τον λεκέ. Αφήστε τον ζεόλιθο για 24 ώρες (για δύσκολους λεκέδες) να δράσει και πάρτε τον μετά με μια ηλεκτρική σκούπα.
    Παραθέτω και ένα άρθρο για το πως το χρησιμοποιούν για αυτήν την χρήση στο εξωτερικό.


    Carpet Stains & Smell

    Pets can on occasion be inclined to urinate on indoor carpets. Both kittens and puppies, even fully grown cats and dogs can make a mess. Although this isn't a usual practice for one reason or another it can happen and it is imperative that the odour be removed promptly and effectively to ensure the process isn't repeated or become habit.

    Urine contains substantial quanities of ammonia which is responsible for that strong pungent odour. Bad Kitty has the natural and unique affinity for ammonia and will adsorb and lock it up to remove the possibility of smell.

    Having discovered the accident, roll up the carpet and sprinkle Bad Kitty powder both under and over the carpet liberally.
    The powder will soak up the liquid and draw it out of the carpet and backing. Allow to dry and vacuum up. Reapply if necessary.


    Removing oil spills from concrete garage floors
    Cars drip oil. At some point the engine sump, gearbox or rear differential develops a leak and the first you know of it is an oil patch on the garage concrete floor. Left to soak in and the oil is generally there a little more permanently.
    The reason it works so well is that this powder has a structure designed for attracting and hold compounds such as oil and being milled to such a fine powder can penetrate the fine pores of the concrete where the oil residue is held.
    This is no ordinary sand or talcum powder, this is the power of zeolite at work.

     





    ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ


    Ιδιότητες του Φυσικού Ζεόλιθου
    1)  Έχει αποδείξει την ικανότητά του να αποδεσμεύει αργά και με φυσικό τρόπο τις θρεπτικές ουσίες στο ριζικό σύστημα των φυτών, προσδίδοντας έτσι καλύτερη υγεία και μέγιστη δυνατή απόδοση του φυτού.
    2) Η ανάμειξη του φυσικού ζεόλιθου στα αγροτικά εδάφη βελτιώνει τις φυσικοχημικές και θρεπτικές ικανότητες του εδάφους. Αποφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα όσον αφορά τους ρυθμούς ανάπτυξης του φυτού, μειώνει τις ασθένειες στο ριζικό σύστημα, αυξάνοντας την παραγωγή και την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων.
    3)   Με την χρήση λιγότερων λιπασμάτων και νερού προάγεται η καλή διαχείριση του εδάφους και η μείωση της ρύπανσης που προέρχεται από την έκπλυση των λιπασμάτων στον υδροφόρο ορίζοντα.
    4)   Η χρήση του στις καλλιέργειες εκτός της ποιοτικής βελτίωσης των καρπών έδωσε και ποσοτική αύξηση, υγιέστερα φυτά με καταπράσινα φύλλα και ισχυρό ριζώδες σύστημα. 
    5) Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εδαφοβελτιωτικό και προσθετικό του λιπάσματος στις υδροπονικές καλλιέργειες, σε λαχανοκομικά, ανθοκομικά, αρωματικά είδη, σε θερμοκήπια, σε δημιουργία αλλά και επεξεργασία γκαζόν αλλά και κάθε είδους καλλιέργεια.

    Συνοπτικά η χρήση του ζεόλιθου προσφέρει τα εξής:
    • Αυξάνει την καρποφορία κάνοντας το έδαφος πιο γόνιμο αφού συλλαμβάνει και ρυθμίζει όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως  κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και ιχνοστοιχεία και τα απελευθερώνει αργά όποτε απαιτείται.
    • Απορροφά και παγιδεύει βαρέα και τοξικά μέταλλα και δεν τα επιτρέπει να βλάψουν το φυτό.
    • Συμβάλλει στην εξισορρόπηση του pH του εδάφους.
    • Βελτιώνει τον αερισμό.
    • Μειώνει το κόστος των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων.
    • Αυξάνει την αποδοτικότητα των λιπασμάτων.
    • Μακροπρόθεσμα βελτιώνει τις συνθήκες του έδαφους.   
    • Βελτιώνει τους πόρους και τον αερισμό.
    • Έχει την ιδιότητα να κατακρατεί το νερό και να το αποδίδει όποτε το φυτό το έχει ανάγκη.
    • Μειώνει την απώλεια νερού (οικονομία στα ποτίσματα).
    • Ενισχύει σημαντικά το ριζικό σύστημα.
    • Μειώνει την έκπλυση νιτρικών και φωσφορικών αλάτων καθώς και βαρέων και τοξικών μετάλλων.
    • Βελτιώνει τη χρησιμοποίηση του αζώτου,του φωσφόρου και του καλίου από τα φυτά.
    • Μεγαλύτερη καρποφορία
    • Ομοιομορφία στην παραγωγή.
    Η χρήση λιπάσματος σε συνδυασμό με φυσικό ζεόλιθο είναι μια σημαντική διαδικασία όπου:
    • Σκοτώνει τους παθογόνους μικροοργανισμούς
    • Μειώνει ή εξαλείφει τις οσμές.
    • Μειώνει τις μύγες
    • Σκοτώνει τους σπόρους των ζιζανίων.
    Χρησιμοποείτε κατά προτίμηση οργανικά βιολογικά λιπάσματα (κομπόστ, καλά χωνεμένη κοπριά) σε συνδυασμό με φυσικό ζεόλιθο για καλύτερα αποτελέσματα. Με την χρήση του φυσικού ζεόλιθου μπορείτε να μειώσετε την χρήση λιπασμάτων μέχρι και 50% αλλά και να εξοικονομήσετε νερό μέχρι και 60%. Κάθε λίπασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με φυσικό ζεόλιθο.
    Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον φυσικό ζεόλιθο και χωρίς λιπάσματα σαν εδαφοβελτιωτικό στις καλλιέργειές σας.
    Παραθέτω ένα video για την χρήση του Φυσικού Ζεόλιθου στο γκαζόν.



    Για τις απαραίτητες ποσότητες που απαιτούνται για τις καλλιέργειές σας επικοινωνήστε μαζί μου. 

    ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΣΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ

    Ο Φυσικός Ζεόλιθος έχει μεγάλη ικανότητα δέσμευσης της αμμωνίας και του φωσφόρου. Όταν χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο ανταλλαγής ιόντων ή σαν υπόστρωμα στον πυθμένα του ενυδρείου μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα του γλυκού νερού σε αμμωνία και φώσφορο τουλάχιστον 90%.
    Επίσης με την χρήση του ζεόλιθου εμπλουτίζεται το νερό με επιπλέον διαλελυμένο οξυγόνο κάνοντας καλύτερη και πιο άνετη την διαβίωση των ψαριών.

    Το νερό αποκτά πολύ καλή καθαρότητα (θολερότητα) και ρυθμίζεται το PH του νερού προς το ουδέτερο.

    Το προϊόν είναι 100% φυσικό, ανθεκτικό, ελέγχοντας επίσης την ανάπτυξη άλγης σε λίμνες και δεξαμενές ενυδρείων.
    Κατά τη διάρκεια εκτροφής των ψαριών είναι φυσικό να δημιουργείται αμμωνία. Η αμμωνία παράγεται από τα βράγχια και τα ούρα των ψαριών καθώς και από την αποσύνθεση των αχρησιμοποίητων τροφών και των κοπράνων. Η αμμωνία καταστρέφει τα βράγχια, μειώνοντας το οξυγόνο που χρησιμοποιούν τα ψάρια.



    Ο φυσικός ζεόλιθος είναι μη-διαλυτός, αντιβακτηριδιακός και μπορεί να απομακρύνει πάνω από το 90% των ιών και βακτηρίων από το ενυδρείο ή την πισίνα. Απορροφά επίσης τα χλωριόντα, το σίδηρο, το μαγγάνιο. Χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει βαρέα και τοξικά μέταλλα όπως το ασήμι, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, το νικέλιο, το χρώμιο, το κοβάλτιο, το αντιμόνιο, το αρσενικό, κάδμιο κ.α.

    Η μοναδική κρυσταλλική δομή του ζεόλιθου θα μειώσει την ανάγκη για συχνή ανανέωση του νερού, λειτουργώντας ως φυσικό ανανεωτικό φίλτρο.

    Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο μέσα στην δεξαμενή ή το ενυδρείο ή εναλλακτικά  και σαν υπόστρωμα στον βυθό μαζί με χαλίκια και άμμο.

    Δώστε στο ενυδρείο σας ή στην δεξαμενή εκτροφής ψαριών σας τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης που προσφέρει αποκλειστικά ο φυσικός ζεόλιθος.
    Ξενοιάστε από τις συχνές αλλαγές νερού, δώστε τέλος στα συμπτώματα άλγης δείτε την μεγάλη καθαρότητα στο νερό που προσφέρει ο φυσικός ζεόλιθος.

    Για τις απαραίτητες ποσότητητες που χρειάζεται το ενυδρείο σας επικοινωνήστε μαζί μου.


    Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

    ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

    Προσθέτουμε κοντά στην ρίζα του φυτού ζεόλιθο σε σκόνη ή πετραδάκι (2,5-5mm) κατά την δημιουργία του χαρμανιού ή κατά την μεταφύτευση σε ποσότητα 10-20%  κατά βάρος. Προτιμήστε να χρησιμοποείται οργανικά βιολογικά λιπάσματα όπως είναι το κομπόστ για να δίνεται στην γλάστρα σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Ανακατεύουμε καλά ζεόλιθο και χώμα και κομπόστ και τοποθετούμε το χαρμάνι κοντά στην ρίζα. Έπειτα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο χώμα. Αμέσως μετά ποτίζουμε το φυτό. Ο Ζεόλιθος θα συμβάλλει στην δέσμευση των θρεπτικών συστατικών που θα προέρχονται από το κομπόστ και θα τα αποδίδει στο φυτό όποτε αυτό το έχει αναγκη και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς με το πότισμα θα φεύγουν ελάχιστες ποσότητες θρεπτικών λόγω της έκπλυσης.  Έτσι δίνουμε πιο πολύ οξυγόνο στο φυτό, κάνει πιο γερές ρίζες, έχει πιο υγιή ανάπτυξη και πιθανόν πιο πολλά άνθη και καρπούς. 

    Παραθέτω λοιπόν ορισμένες φωτογραφίες από πείραμα που έκανα με τον ζεόλιθο σε γλάστρες με το φυτό φλόγα. Στην μία γλάστρα έβαλα ζεόλιθο και στην άλλη όχι. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
    1) Πιο υγιές φυτό αυτό με τον ζεόλιθο
    2) Πιο πράσινα και πιο μεγάλα φύλλα
    3) Περισσότερη ανθοφορία
    4) Μεγαλύτερη ανάπτυξη του φυτού 





    ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

    Τοποθετήστε ένα μπολ με ζεόλιθο κοκκομετρίας 2,5-5mm ακριβώς μπροστά από τον ανεμιστήρα του ψυγείου σας. Μπορείτε έτσι να μειώσετε την ψύξη του ψυγείου σας καθώς ο ζεόλιθος θα προσφέρει έξτρα οξυγόνωση και ψύξη, ενώ εσείς εξοικονομείται ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης θα απορροφάει τις οσμές των φαγητών και την υγρασία του ψυγείου διατηρώντας αναλλοίωτα τα τρόφιμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το μπολ από πάνω δεν πρέπει να σκεπάζεται. Αλλάξτε τον ζεόλιθο στο μπολ κάθε 3  μήνες περίπου.

    ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ.


    Αναμιγνύωντας  ζεόλιθο σε σκόνη με νερό και αφού ανακατεύουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί κάτι σαν λάσπη, απλώνουμε την λάσπη είτε στο πρόσωπό μας είτε σε κάποιο σημείο του σώματός μας και την αφήνουμε 20-25 λεπτά να ξεραθεί. Μετά ξεπλενόμαστε καλά με άφθονο νερό να φύγει όλη η λάσπη. Με αυτόν τον τρόπο ο ζεόλιθος αυτά τα 20-25 λεπτά  απορροφά από το πρόσωπό μας ή το σώμα μας τις ελεύθερες ρίζες, τις τοξίνες και όλα τα αρνητικά φορτισμένα ιόντα του δέρματος. Με το ξέπλυμα στο τέλος απομακρύνονται όλα τα βλαβερά συστατικά αφού τα έχει δεσμεύσει ο ζεόλιθος χαρίζοντας φρεσκάδα και καθαρότητα στο δέρμα.

    Για την ιδανική ποσότητα που απαιτείται επικοινωνήστε μαζί μου.

    ΧΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΟΣΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ

    Αναμιγνύοντας ζεόλιθο (κλινοπτιλόλιθο) σε σκόνη με το υπόστρωμα που χρησιμοποιούμε για το κατοικίδιό μας, και ανακατεύοντας καλά ζεόλιθο με το υπόστρωμα (συνήθως με άμμο ή ροκανίδια) φροντίζουμε στο να μειώσουμε τις μυρωδιές από τα ούρα των κατοικιδίων λόγω της δέσμευσης της αέριας αμμωνίας που παράγεται από τα ούρα των ζώων Επίσης μειώνεται κατά πολύ και η υγρασία στην φωλιά του ζώου. Εναλλακτικά τοποθετούμε  ζεόλιθο σε σκόνη στον πάτο και σε όλη την επιφάνεια της φωλιάς και από πάνω σκεπάζουμε με άμμο ή ροκανίδι. Κάθε φορά που αλλάζουμε την άμμο ή τα ροκανίδια μας πετάμε και τον παλιό ζεόλιθο και προσθέτουμε νέα ποσότητα. Έτσι διατηρούμε ένα όμορφο και υγιεινό περιβάλλον στο κατοικίδιό μας. 

    Για την ιδανική ποσότητα που απαιτείται  επικοινωνήστε μαζί μου.

    Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

    ΧΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ (ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΥ) ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΟΣΜΩΝ, ΜΥΚΗΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

    Ρίχνοντας Φυσικό Ζεόλιθο (κλινοπτιλόλιθο) σε κάθε παπούτσι υπό μορφή σκόνης και διανέμοντάς το καλά σε όλο το παπούτσι φροντίζουμε ώστε να μειώσουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές στα παπούτσια, τις κάλτσες αλλά και τα πόδια μας. Ο ζεόλιθος αδρανοποιεί μύκητες, ιούς και βακτήρια και μας χαρίζει υγεία. Μπορείτε επίσης αν έχετε πρόβλημα με μυκητιάσεις στα πόδια να ανακατέψετε ζεόλιθο (κλινοπτιλόλιθο) σε σκόνη με νερό, και αφού ανακατέψετε καλά και γίνει σαν λάσπη να το τοποθετείσετε με τα χέρια σας στα πόδια όπου έχετε πρόβλημα με την μυκητίαση, αφήνετε 20-25 λεπτά να στεγνώσει στα πόδια σας και μετά ξεπλένετε καλά τα πόδια σας με νερό να φύγει η λάσπη.
    Επαναλαμβάνετε την διαδικασία τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα αν έχετε σημαντικό πρόβλημα μυκητιάσεων στα πόδια για καλύτερο αποτέλεσμα.
    Για την ιδανική ποσότητα που χρειάζεται να βάλετε επικοινωνήστε μαζί μου.

    ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΜΩΝ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ


    Εδώ και πολλά χρόνια ο φυσικός ζεόλιθος (κλινοπτιλόλιθος) χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρίες που ειδικεύονται στην φίλτρανση και τον καθαρισμό του αέρα εσωτερικών χώρων. Αυτό πραγματοποιείται από συσκευές στην αγορά καλούμενες ως ιονιστές-καθαριστές αέρα. Αυτές χρησιμοποιούν ως κύριο φίλτρο τον φυσικό ζεόλιθο.
    Ο φυσικός ζεόλιθος (κλινοπτιλόλιθος) έχει την ικανότητα να προκαλεί αισθητή μείωση σε μυρωδιές από φαγητό, βαψίματα σπιτιού, καπνό τσιγάρου, τουαλέτες και άλλες άσχημες μυρωδιές που μειώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, φροντίζει ώστε να προσλαμβάνει και να αδρανοποιεί ιούς, μύκητες, βακτήρια και αλλεργιογόνα που αιωρούνται στο χώρο μας όπως άλλωστε κάνει και στους ιονιστές-καθαριστές αέρα.


    Για την ιδανική ποσότητα που θα χρειαστεί για τον χώρο σας επικοινωνήστε μαζί μου.

    ΚΛΙΝΟΠΤΙΛΟΛΙΘΟΣ

    Ο κλινοπτιλόλιθος είναι ο πιο διαδεδομένος φυσικός ζεόλιθος, ο οποίος εμφανίζεται σε σχετικώς μεγάλες ποσότητες σε αποθέματα ορυκτών και βρίσκεται σε υψηλή καθαρότητα σε πολλές περιοχές του πλανήτη.
    Στη φύση τα κατιόντα που εμφανίζονται στους κλινοπτιλόλιθους είναι του ασβεστίου, του νατρίου και του καλίου. Η σειρά της επιλεκτικότητας του φυσικού ζεόλιθου μεταξύ των κατιόντων είναι η ακόλουθη:
    Cs+ > Rb+ > K+ >NH4+ > Ba2+ > Sr2+ > Na+ > Ca2+ > Fe3+ > Al3+ > Mg2+ > Li+

    ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΖΕΟΛΙΘΩΝ

    Η παγκόσμια χρήση των ζεόλιθων παρουσιάζει ραγδαία αύξηση, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Οι ζεόλιθοι χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλούς τομείς της οικοδομικής, της βιομηχανίας, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της ιατρικής.
                                                 ΓΕΝΙΚΑ

     Οι Ζεόλιθοι συνιστούν μια μεγάλη ομάδα ένυδρων υδροξυλιομένων αργιλιοπυριτικών ορυκτών των αλκαλίων και αλκαλικών γαιών με απεριόριστες τρισδιάστατες κρυσταλλικές δομές. Ο Ζεόλιθος το όνομά του το πήρε από τα αρχαία ελληνικά ζέω=βράζω και λίθος=πέτρα. Η χρήση του είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία εδώ και 800 χρόνια στην παραδοσιακή ιατρική για υγεία και ευεξία. Έρευνες έδειξαν ότι ο ζεόλιθος έχει πλήθος εφαρμογών πολλές από αυτές μάλιστα στον περιβαλλοντικό τομέα. Παρουσιάζει αξιοσημείωτη υψηλή ικανότητα ανταλλαγής ιόντων και ρυθμίζει προς το ουδέτερο το PH των υδάτων και των εδαφών.
     Aπό τους φυσικούς ζεόλιθους, οι πιο διαδεδομένοι και με τη μεγαλύτερη οικονομική σημασία είναι ο κλινοπτιλόλιθος, το ανάλκιμο, ο χαβαζίτης, ο εριονίτης, ο ευλανδίτης, ο λωμονίτης, ο μορδενίτης, ο νατρόλιθος και ο φιλλιψίτης.

    Ο φυσικός Ζεόλιθος είναι προϊόν 100% φυσικό, αβλαβές και άοσμο.